dinsdag 15 januari 2013

Restaurant en Grandcafe Bet el Arab in Egypte


Officieel gaat het restaurant / grandcafé Bet El Arab begin februari 2013 open. Bet El Arab betekend in het arabisch : Arabisch Huis. Dit restaurant / grand café is van mijn vader en toen wij op vakantie waren kon ik het natuurlijk niet laten om wat foto's te maken van het restaurant en her en der te stylen. Het restaurant is nog niet helemaal klaar, zo komt er een aparte ruimte voor jongeren met 3D playstationruimtes en snookertafels, zal de kaart uitgebreid worden met Egyptische specialiteiten en zal het buitenterrein verder aangekleed worden met een groot terras en speeltuin voor kinderen.

Familietafel 
De inrichting heeft mijn vader zelf gedaan en is een combinatie van modern en egyptisch. Je ziet dit vooral terug in de kleurrijke meubels en de sierlijke ornamenten. Mijn favoriete plek is de grote tafel bij het raam waar je met het hele gezin uitgebreid kan eten. Wij hebben hier dan ook met een groep vrienden genoten van een heerlijke vistafel!Grandcafé
Bij binnenkomst heb je de mogelijkheid om te zitten in het grandcafé gedeelte of het restaurant. Het café is de gehele dag open tot s'avonds, je kan hier genieten van verschillende soorten koffie. Veel egyptenaren drinken graag turkse koffie. Een speciale corner met vers gemalen koffie en kannetjes is dan ook een mooie eyecatcher bij de bar. Naast koffie kan je uiteraard ook thee, verse sappen of fris drinken.
Een waterpijp (shisha) kan 'savonds binnen of op het terras gerookt worden. 

 De speciale corner achter de bar met versgemalen koffie en kannetjes voor de Turkse koffie.

Restaurant
'S avonds kan je uitgebreid dineren in het restaurant gedeelte. Een brede kaart met Egyptische specialiteiten zorgt voor veel keus. Elk weekend speelt er een liveband met zangeres echte folklore muziek waarbij je heerlijk kan dineren. Na het diner kan je in het cafe gedeelte verder luisteren naar de muziek onder het genot van een kopje koffie of thee.
Keuken
Alle gerechten worden op de dag zelf vers gemaakt en bereidt in eigen keuken. Leuk is dat je bij binnenkomst de keuken in kan kijken en de kok aan het werk kan zien. In de keuken worden Egyptische en Libanese specialiteiten klaargemaakt.


Mocht je op vakantie gaan in Egypte of in Egypte wonen is het zeker een must om eens langs te gaan bij restaurant / grandcafé Bet el Arab. Leuk om uitgebreid te dineren of gezellig wat te drinken terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. In de toekomst zullen er ook feesten en evenementen plaats vinden op het ruime terrein voor het restaurant. Bet el Arab verzorgd ook bruiloften en verjaardagen. Neem voor meer informatie contact op met Bet el Arab via hun facebookpagina of ga langs in Madinet Nasr, Cairo. De website is under construction en komt binnenkort online.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya