vrijdag 7 december 2012

D.I.Y. Christmastree with paint from Pure and Original

Vaasjes & Kerststerren van House Doctor, kussen Marika Giacinthi, beiden via Friday next
Buiten is het winterwonderland, het heeft gesneeuwd! Een fijne dag om je huis aan te kleden met een kerstsfeer. Voor welke stijl ga je dit jaar? Om in het thema van het wit te blijven kies ik vandaag voor een witte kerstsfeer met accessoires van glas, papier en wol. Nadat je de sfeer hebt bepaald is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat voor kerstboom je wilt. Er zijn talloze mogelijkheden, een trend dit jaar is om je kerstboom zelf te maken. Kies voor een persoonlijke touch door je kerstboom zelf in elkaar te timmeren met het liefst gerecycled hout ( bijvoorbeeld lambrisering wat je bewaard hebt op zolder om ooit weer eens te gebruiken ).

Laten we aan de slag gaan! :

 #1 | Als eerste verzamel je wat je allemaal nodig hebt om je kerstboom te maken. Zoals hierboven beschreven is het het leukste om verschillende latjes hout te kiezen. Als je nog latjes bewaard hebt op zolder of in de schuur is het natuurlijk het leukste om dit te gebruiken. Belangrijk is dat je een stevige stok/lat als basis neemt waar je de 'takken' aan kan bevestigen.


 #2 | Bekijk hoe groot je de kerstboom wil maken. In dit geval is de basislat 105cm, de onderste breedste tak wordt 95cm. Voor de takken die volgen kan je steeds 10cm eraf halen ( 5cm aan beiden zijden). Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk hoe je de vorm van de boom wil maken. Geef met een potlood je zaaglijn aan. Met een zaag kan je alle latjes doorzagen tot de juiste lengte. Voor een speels effect kan je ook kiezen om sommige latjes schuin af te zagen.

 #3 | Als je de latjes hebt gezaagd kan je de kleur gaan bepalen, wat wil je uitstralen met de boom? Een traditionele van hout? Een kleurrijke boom of juist heel strak? Om in het thema van wit te blijven verf ik mijn boom vandaag wit. Ik kies voor de krijtverf van Pure & Original in de kleur Classico Bone. Het krijtverf heeft een prachtige matte uitstraling en bestaat uit 100% natuurlijke pigmenten op waterbasis, de perfecte verf voor deze kerstboom van hout! Met een kwast of roller kan je het verf aanbrengen op de latjes. Breng eerst een dunne laag aan zodat je kan kijken of je het hout er nog een beetje doorheen wil laten komen, zo niet, breng je een extra (dekkende) laag aan.

 #4 | Laat de latjes drogen; heel fijn met de Classico krijtverf is dat hij snel droogt! Terwijl je je kerstdecoratie te voorschijn haalt en bedenkt hoe je de kerstboom wil decoreren kunnen de latjes drogen. Als de latjes droog zijn leg je ze op de basislat/stok en kan je de afstand bepalen. Voor een speels effect kan je de afstand tussen de latjes verschillend doen, ook kan je een latje een beetje scheef plaatsen. Je kan de planken ( afhankelijk van de dikte van het hout) vastmaken met schroeven of met spijkers. En klaar is je eigen diy kerstboom!

#5 | De kerstboom is klaar en kan aangekleed worden. Er zijn natuurlijk vele mogelijkheden om je kerstboom aan te kleden. Kijk vooral goed naar wat er bij jouw stijl kerstboom past voor een sfeervol beeld. Bij mijn witte kerstboom heb ik gekozen voor transparante, fragiele materialen zodat de strakke en verfijnde uitstraling van de kerstboom doorgevoerd wordt in de accessoires. In deze stijl houd ik het subtiel, daarom hangen er alleen kerststerren van papier van House Doctor in de boom. Ik kies ervoor om andere decoratie voor de boom neer te zetten.

#6 | Ga jij aan de slag om je eigen kerstboom te maken? Stuur je foto naar info@binti-home.nl met de titel DIY Christmastree en misschien maak jij wel kans op een leuke Christmas gift!Deze DIY is in samenwerking met Pure & Original tot stand gekomen. Voor meer informatie en mogelijkheden kan je een kijkje nemen op de site. In mijn kleuradviezen werk ik ook met het verf van Pure & Original. Voor vragen over kleurgebruik en toepassing van kleur in de ruimte kan je uiteraard contact opnemen met mij. 

Fotografie en Styling : Souraya Hassan, Binti Home
Met creatieve hulp van : Hilma Westdijk

2 opmerkingen:

  1. Leuk, weer eens wat anders! Mooie papieren kerststerren trouwens, ga ik eens naar op zoek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Origineel bedacht! Leuk om bij je tuinhaard te zetten. Zo heb je het kerstgevoel ook buiten in je eigen tuin. Ik heb mijn buitenhaard op http://www.pricerebel.nl/ gekocht. Ze hebben er ook nog leuke klapstoeltjes zodat je heerlijk kan genieten van het warme vuur.

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya