vrijdag 5 december 2014

De eerste Tom Dixon shop is geopend bij Co van der Horst

Tom Dixon Shop Netherlands Cell Lamp - Binti Home

Eerste Tom Dixon shop in Nederland

Vorige week donderdag was ik aanwezig bij de perspresentatie Tea with Tom bij Co van er Horst in Amstelveen. Op 27 november is de eerste Tom Dixon shop in Nederland geopend bij Co van der Horst waar de gehele collectie van dit Britse designmerk te zien is. Tom Dixon was zelf ook aanwezig bij deze opening! 

Tom Dixon

Voor deze gelegenheid vertelde Tom Dixon over zijn loopbaan als ontwerper en wat hij het liefste doet. Hij heeft nooit echt een opleiding gevolgd tot industrieel ontwerper maar heeft door middel van experimenteren en liefde voor het Britse erfgoed zijn eerste producten ontworpen. Het experimenteren doet Tim nog altijd, zo zette hij een groot plein in Londen vol met stoelen welke hij vervolgens weg gaf aan de mensen. Helaas werden veel van deze stoelen voor een hele hoge prijs online verkocht...  Ook experimenteerde Tom eens met een stoel welke hij op de zeebodem had gelegd en produceerde hij vele stoelen 'live' tijdens de internationale beurs Salon del Mobile in Milaan een paar jaar geleden. Een eigen stijl ontwikkelen is het belangrijkste aspect voor iedere ontwerper. Zo verteld Tom dat hij dit heeft gedaan door onder andere bijna 10 jaar buiten de media te blijven, geen internet en zo geheel gefocust te zijn op zijn eigen ontwerpen zonder invloed van buitenaf.


Co van der Horst

Na de presentatie van Tom Dixon konden we genieten van een hapje en een drankje en de prachtige collectie van Tom bewonderen in deze eerste Tom Dixon Shop. De Cell lampen vind ik nog altijd prachtig door de vorm en het warme diffuus licht. En natuurlijk de Etch waxinelichthouders blijven een favoriet. Wist je dat deze waxinelichthouder nu ook in een nieuwe uitvoering verkrijgbaar is? Wat is jouw favoriete ontwerp van Tom?

Bedankt Co van der Horst voor de uitnodiging van deze bijzondere, inspirerende en goed georganiseerde avond!

Tom Dixon in his first shop in the Netherlands - Binti Home

First Tom Dixon Shop in The Netherlands - Binti Home
Tom Dixon Shop at Co van der Horst The Netherlands - Binti Home
Void Copper lamp Tom Dixon Shop - Binti Home
Cell lamp Tom Dixon Shop - Binti Home
Cog Container collection Tom Dixon Shop - Binti Home
Tom Dixon Shop Co van der Horst - Binti Home
Form teapot collection Tom DIxon - Binti Home
Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home


Meer shops zien die ik heb gefotografeerd? Kijk dan bij Shops I Like. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya