maandag 19 maart 2012

Kleuradvies in Mediteraanse sferen bij particulier in Reeuwijk

Kleurenpalet advies | Flexa & Histor | Ruimtes op de begane grond

Vandaag heb ik een kleuradvies gegeven bij een particulier in Reeuwijk. Een prachtig wit huis gelegen aan de Reeuwijkse plassen. De woning heeft twee jaar leeg gestaan en was zeker aan een opknapbeurt toe. Op de begane grond bevinden zich twee grote ruimtes die grenzen aan de hal. De ruimte aan de achterzijde van de woning zal gebruikt worden als zitkamer. 

In de ruimte aan de voorzijde van het huis staat een open keuken. Bij de keuken zal de eettafel komen te staan, een zithoek bij het voorraam en aan de andere kant van de ruimte een werkplek bij de openslaande deuren naar de tuin. De oude balken zijn door de vorige eigenaars groen geverfd en de klant wilde deze kleur graag laten. Het kleuradvies is hier dan ook op afgestemd. Na de kleurenwaaier te zijn afgegaan kwamen we erachter dat de balken geverfd zijn in de kleur G8.20.40 van Flexa. ( 1e in de kleurenwaaier bovenaan deze blog)

Colour Locale Long Island | Flexa kleurencollectie | Sluit goed aan bij het kleurpalet voor de werkruimte


De voorkamer zal gebruikt worden als eetkamer, zithoek en werkruimte. In de werkhoek kijk je, via prachtige openslaande deuren, uit op de grote tuin aan het water. Het leek mij dan ook mooi om de wand met de openslaande deuren de kleur Schelpenzand S2502-Y van Histor te geven. In de andere hoek van de kamer staat de eettafel met een sidetable. Ook op deze wand, met deur naar de hal, zal de kleur Schelpenzand erg mooi staan. De houten schouw zal de kleur Boulevard krijgen van Histor.

In het vorige huis heb ik de kleur terracotta geadviseerd in de woonkamer en werkkamer. Deze kleur straalt warmte uit en combineert goed met de meubels. Met een liefde voor reizen heeft de klant een aantal prachtige foto's van hun reis naar Kenia. Een uitgangspunt voor de kleuren in de ruimtes op de begane grond met een een mediterraanse touch. Belangrijk is vooral dat de ruimtes warmte uitstralen.

Colour Locale Toscane | Flexa kleurencollectie | De kleuren voor de zitkamer in combinatie met groene accentkleuren uit de voorkamer

De zitkamer aan de achterzijde van het huis zal dezelfde kleur Terracotta krijgen zoals in het vorige huis. De huidige woonaccessoires sluiten hier mooi bij aan. Een gele bank in combinatie met een oranje kleed. Stoere terracotta potten in combinatie met boeken en foto's van de reizen maken deze Toscaanse stijl helemaal af.

Beeld via Flexa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya