woensdag 12 november 2014

Stylingproject : Stijlkamers trendkleuren 2015 Flexa Colour futures trendboek

Een tijdje geleden werd ik benaderd voor wel een hele gave opdracht! Ik mocht de styling doen voor het persevenement van Flexa dat eind september plaats vond bij Droog in Amsterdam. Tijdens de perspresentatie werd het nieuwe Colour Futures trendboek gepresenteerd voor 2015 waarin totaal zes verschillende kleurentrends te zien zouden zijn. Voor de aankleding van de ruimtes werd mij gevraagd om deze zes trends daadwerkelijk uit te lichten. Ik begon met het maken van moodboards om de trends uit het trendboek goed visueel te maken. Per trend heb ik een ander type setting bedacht, zo werd Copper Orange een woonkamer en een eetkamer, Big Nature werd een woonkamer, Layer+Layer een slaapkamer, Unseen Spaces een werkkamer, Him+Her een eetkamer en Friendly Barter een creatieve ruimte. Het belangrijkste was dat het kleurenpalet en sfeer van elke trend duidelijk naar voren kwam. 

De styling van dit evenement was een groot project want naast het bedenken van de settings heb ik ook alle producten geregeld en alle stijlkamers opgebouwd. Bij verschillende winkels kon ik producten lenen voor de styling en daarnaast veel geshopt voor de afstyling.

De opdrachtgever, het PR Bureau waar ik de opdracht van kreeg waren ontzettend tevreden, samen met Akzonobel en Flexa. Ik ben trots en blij dat ik zo'n mooie creatieve opdracht heb mogen doen waar styling en het creëren van verschillende sferen echt voorop stond. Met dank aan collega fotograaf Xander en twee lieve assistenten ( die hard kunnen werken!) Marleen en Sara heb ik dit project tot een succes kunnen afronden. 

Benieuwd wat jullie van het resultaat vinden, welke sfeer vind jij het fijnste voor in huis? 

* De foto's zijn een mix van met de camera en mijn Iphone 

Trendkleur 2015 : Copper Orange

De kleur op deze wand is : C9.21.58

Credits (foto eettafel) :
Witte ronde tafel via Marktplaats -  About a chair Koraal, About a chair J77 grijs en About a chair J104 via Hay Amsterdam - Accessoires van House Doctor via Binti Home Shop - Slowwood bijzettafel via Friday next


Credits (foto banksetting) :
Bank Edge van Fest Amsterdam, houten tafeltje via Binti Home Shop - Spijlenstoel J110 Hay en dlm table via Hay Amsterdam - Scantling vloerlamp, Saddle stool, kussen Philomijn en Taska via Friday next - Accesoires via House Doctor en Binti Home - Vloerkleed dierenhuid via Stoop Furniture
Trend Big Nature Small Me


De kleur op deze wand is : F1.57.62

Credits :
Het geweldige dierenhuid op de grond is van Stoop furniture samen met het krukje - de stoel en de vloerlamp Grashopper van Gubi via Friday next - het kussen met motief, de witte pot, hoge witte vaas, de stompkaarsen, het vierkantje bordje en de houten tray zijn via Basiclabel

 Trend Layer + Layer pastels

De kleur op deze wand is : B3.04.83 met de volgende kleuren als strepen :  F8.39.78, C9.21.58, Q3.06.77, V7.05.81

Credits :
Op het bed ligt een licht roze quilt en kussens van House Doctor, - een wit dienblad en mint kussen via Binti Home Shop - kussen op de grond via Basiclabel - papercarpet/ Loper en dot cushions via Hay Amsterdam - nachtkastje via Binti Home- kledingrek en kaars tallow green via Friday next

 
Trend Unseen Spaces

De kleur op de lange wand is : SN.00.75, op de korte wand : DN.01.82 

Credits :
De stapelkast komt via Basiclabel - grijze about a chair via Hay Amsterdam - het bureau van Another Country, flowerpot lamp van Andtradition en de DLM table via Friday next -  vintage spijlenstoel via marktplaats, accessoires van House Doctor via Binti Home.


Trend Him + Her

Foto's met Iphone
De kleur op de wand is : A5.10.37 (onder), C3.20.39 (boven)

Credits :
De tafel is een d.i.y. van eiken houten planken op schragen geverfd in de kleur S2.18.28. De stoelen zijn een mix en komen via Friday next en Basiclabel. - Accessoires van House Doctor en Ikea via Binti Home - Gewei op de wand via Stoop Furniture

Trend Friendly Barter

De kleur op de wand is : C4.46.45

Credits :
De kistjes vond ik via marktplaats en daar maakte ik een wandkast van - de Swarm chair komt via Friday next samen met de Trash me light, de kussens van Louise Roe en Hay, de fauteuil van And Tradition en de OomJan raket lamp. - De trolley kar en het (nacht)kastje komen via Basiclabel - de accessoires via House Doctor, Basiclabel, Ikea en Binti Home Shop.

Heb je vragen over de producten op deze foto's? Wil je weten waar je een specifiek product kan komen of wil je hulp bij de restyling van je interieur? Mail naar info[at]binti-home[punt]nl voor meer vragen.

Ben je op zoek naar een stylist voor evenementstyling of de aankleding van een persevent? Neem gerust contact op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen!

Evenementstyling stijlkamers trendkleuren 2015 en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home // 
En dank aan Xander en assistenten Marleen en Sara voor de fantastische hulp! 


8 opmerkingen:

 1. Was fantastisch om aan mee te mogen helpen. Je styling was/is echt geweldig!! Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kleur die helemaal aan je besteed is en een Styling die jouw signatuur schreeuwt. Super gaaf! Heel
  netjes gedaan en wat een mooi project :) Zelf ben ik fan van de HIM+HER trend, zijn hier toevallig meer foto's van te downloaden? (met alle credits naar jou uiteraard!). Ben nu alweer benieuwd naar je volgende project!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je goed gedaan! De copper orange woonkamer is super mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! En wat een superleuk project. Misschien heb ik erover heen gekeken, maar kun je mij zeggen waar het 'bankje/salontafel' uit de Big Nature trend vandaan komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat ze je die opdracht hebben gegeven, ik begrijp wel waarom: het ziet er echt prachtig is. De kleurencombinaties, de styling, alles klopt tot in de details. Mijn favoriet zijn de slaapkamer en die werkkamer, erg fijne sfeer. Pascale X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Preciosos tono!!!
  Buen color para 2015 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super super super gaaf Souraya! :-)
  Groeten van Odet

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya