vrijdag 10 oktober 2014

Een persoonlijk interieur door producten met een verhaal

Vanmorgen zag mijn huis er nog heel anders uit. Ik had hier een fotoshoot voor Stek Magazine waarvoor ik de styling en fotografie heb gedaan voor het november nummer. Ik vind het heerlijk dat ik mijn huis en studio kan gebruiken als fotografie locatie. Ik heb een foto gemaakt van hoe het hier vanmorgen eruit zag.. ik zal die foto binnenkort delen.

Daarna had ik meteen zin om alles weer te verschuiven. Als ik op mijn bank, of oker gele fauteuil zit kan ik naar buiten kijken, maar zie ik ook dit beeld hierboven. Fijne producten waarvan sommige erg dierbaar zijn of een speciale herinnering hebben. 


Op de foto hierboven staan verschillende producten zoals het kleed van From Turkey with Love, poef via Mono Deco, Bonnet poef van Casalis, en de koperen vaas die je hier kan bestellen

De houten tray is van BePure van Basiclabel met hierop kandelaren en een stenen vaasje die ik in Cairo bij een marktkraam kocht. Erachter een foto die ik maakte in Nyhavn in Denemarken toen ik daar een paar jaar geleden was met mijn moeder.

Het raam kocht ik bij een bouwbedrijf en vind ik leuk ter decoratie. Ik wilde hem eerst verven maar laat het voorlopig nog in deze oorsprinkelijke staat. Daarvoor een lijst van de Kringloop en een XL broodplank van Combitex en Even Anders. Het meest dierbare op de foto is de grijze koffer die van mijn opa is geweest. Hierin zitten allerlei persoonlijke producten van mij als baby en kind die mijn moeder heeft verzameld en in de koffer heeft gestopt. Deze koffer kreeg ik toen ik uit huis ging, een heel dierbaar en waardevol cadeau! :) 

Een stapel boeken van Sibella Court met de altijd prachtige inspiratiebeelden, ik zou nog wel eens een boek willen maken ooit! Al is het om mijn eigen projecten en inspiratie te kunnen bundelen. En bovenop een boek over Egypt style.. dat zou voor mij ook nog wel eens een thema van een boek kunnen zijn.. maar dan net met een moderne twist. Wie weet! :) 


I need to go back here soon! Deze foto maakte ik in Egypte, in Luxor tijdens een Nijlcruise. Afgelopen januari was ik voor het laatst in Egypte en ik mis mijn vader en familie ontzettend! Ik weet dat ik in december weer zal gaan... maar dat duurt nog even. Het voelt echt als mijn tweede thuis, volgend jaar toch ook in de zomer erheen zodat de tussen periodes iets korter zijn :). De lijst is van Present Time en ik heb de foto met maskingtape opgehangen voor een speels effect.

Groen! Ik houd zo van groen. Mijn huis staat nu lekker vol met planten in verschillende formaten. Ik word er gewoon blij van en ze geven het huis zoveel sfeer. In namen van planten ben ik dan weer niet zo goed. Weet iemand de naam van deze speelse mini plant?

Fijne vrijdagavond! Ga je nog wat leuks doen? Ik ga heerlijk ontspannen op de bank!


Styling en fotografie : Souraya Hassan, Binti Home


3 opmerkingen:

  1. Mooie foto's weer! Heerlijk een huis vol persoonlijke spullen met dierbare herinneringen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat mooi weer! Die koffer is als je het verhaal er achter kent, nog mooier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie zachte kleuren heb je gebruikt. Zit er heel natuurlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya