donderdag 10 juli 2014

Binti Home Story : Round table and chairs in my kitchen

Bij het zien van de ruime keuken in mijn nieuwe huis wist ik het meteen. Ik wilde graag voor het raam een ronde tafel neerzetten met houten café stoeltjes eromheen. Via marktplaats kwam ik eerst deze vier houten spijlenstoeltjes tegen. Ze waren al blank gelakt dus helemaal perfect om te verven. Ik haalde de vier stoelen op in Alkmaar en was erg blij toen ik ze thuis had staan. De stoelen hebben een mooie Scandinavische uitstraling en ze zitten ook nog eens erg fijn!  Read English BelowDe ronde tafel moest er toch ook nog bij, dit had ik al zo bedacht. Ik ben bij verschillende kringloopwinkels langs geweest, maar nergens vond ik de juiste ronde tafel, of ze waren allemaal te groot (120-150cm) of van heel donker hout. Uiteindelijk vond ik een tafel op Marktplaats van 110cm... perfect! En hij was nog wit ook.. dus ook dat was weer een goede ondergrond. Ik weer naar Amsterdam om de tafel op te halen met de gedachte 'Ja natuurlijk past dat in mijn auto!'. Eenmaal bij de mensen aangekomen was de tafel precies zoals ik gehoopt had.. alleen past hij niet via de achterklep of via de achterdeur op een paar cm na... Dat is toch altijd weer even puzzelen en helemaal als je dat aan het doen bent voor een vol terras in Amsterdam. Toch gaf ik niet op, immers lukt het me toch echt altijd ( ja altijd!) om alles mee te krijgen in mijn auto. Dus probeerde ik de deur bij de bijrijdersstoel.. en ja hoor het tafelblad paste erin. Uiteindelijk het blad doorgeschoven naar achteren en ik kon nog (redelijk) met een normale afstand van mijn stuur zitten.

Dat vind ik altijd van die kleine geluksmomentjes... als het uiteindelijk toch altijd nét wel lukt zoals ik dat in gedachte had ;). Eenmaal thuis aangekomen moest ik natuurlijk zelf dat blad in huis krijgen... in Amsterdam had ik hulp van de verkopers, maar hier was ik alleen. Uiteindelijk is het wel gelukt en heb ik het (zware!) tafelblad rollend het huis in gekregen hihi. En tada! Daar staat hij dan, de stoeltjes passen er perfect omheen. De lamp van Zuiver had ik alvast opgehangen boven de plek waar de tafel moest komen te staan. 


Ook wel erg mooi zo, de witte tafel, de blank houten stoeltjes in de keuken op de witte vloer.... Maar te rustig voor mij! Ik wilde graag kleur. Ik koos daarom voor Matte Lak uit uit de Colour Creations lijn van Flexa. Omdat de keuken een witte basis heeft ( lees: witte muren én witte vloer) leek het mij juist mooi om te kiezen voor verschillende kleuren. Dit zijn de volgende kleuren geworden, met wel erg toepasselijke namen voor de keuken : Bakery Brown, Caramel Fudge, Caffe Latte (mmm), Retro Vibe voor de stoelen en Sandy Beach voor de tafel.

Colour Creations kleurenpalet Flexa
Colour Creations kleurenpalet Flexa
Colour Creations kleurenpalet Flexa
Colour Creations kleurenpalet Flexa | Photo with Iphone
Als ik iets heel erg leuk vind, is het verven van meubels, het liefst met matte (krijt)verf. Maar wat ik niet zo leuk vind is het schuren van de meubels.... Dus daarom leek het mij goed om voor dit leuke project maar eens een schuurmachine aan te schaffen die makkelijk te gebruiken is voor meubels. Ik zou namelijk vast nog wel meer schilder projecten in huis gaan realiseren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden in de machines maar ik wilde iets dat handzaam was en niet al te duur. Ik heb al veel producten van Black & Decker en daarom koos ik voor deze Mouse KA168K Multi schuurmachine. Helemaal leuk om hier te tafel en stoelen mee te kunnen schuren, laat de machine maar het werk doen, met een beetje hulp, des te sneller kan ik starten met verven! 


When I saw my kitchen for the first time, I directly knew I wanted to have a round wooden table and wooden chairs in front of the window. These four wooden chairs Ive found online at Marktplaats and I picked them up with my little Citroen C1. When I see them in my house I was really happy, love these chairs! But.. I had to find a round table as well. I stepped by different thrift stores and searched online, but I found to many round tables with a size what was to big for my kitchen (120-150). But finally I've found this round table (in white!) on the internet with a diameter of 110cm. That will fit perfectly, so I drove to Amsterdam to pick up the table. When I saw the table in my house matching the chairs it was a moment of joy, I really like it. It's beautiful in this neutral look: the white table, the wooden chairs on this white floor. But I need colour! So I decided to paint them in matt lacqer from the Colour Creations collection from Flexa. First I had to sand down the chairs and table, normally I really don't like this. But I've bought this great sander from Black & Decker what makes this job so easy. So I started sanding these furniture so I could start painting really soon.

Styling and photography : Souraya Hassan, Binti Home


5 opmerkingen:

 1. Hahaha.. heerlijk, het verhaal over de tafel in de auto!
  Ik heb hier ook altijd discussie's met mijn toch wel behulpzame wederhelft, "dat past niet" waarop ik zeg dat we er toch voor moeten zorgen dat het past en het uiteindelijk ook lekker wel past, soms met spullen op schoot en onder mijn voeten maar dat kan me niks schelen zolang ik het maar thuis krijg..
  Prachtige kleuren, wat wordt het mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owww, bedankt voor je lieve reactie op mijn blog!
  Ik volg jou ook met heel veel plezier..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh ziet er erg leuk uit. Vind vooral de stoelen prachtig. Ben zelf erg van de rechthoekige tafels, maar als ik jouw tafel zie dan besef ik weer hoe leuk een ronde tafel eigenlijk is. Vroeger hadden we altijd een ronde eettafel (makkelijker met het gezamelijk eten)

  Ben benieuwd naar de 'after foto'

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad zo al erg mooi!
  Ik hou wel van deze natuurlijke uitstraling maar ben erg benieuwd naar je 'gekleurde' resultaat.
  Ben zelf ook stoelen aan het opknappen en heb voorlopig voor wit gekozen maar wie weet......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hehe powerwoman goed gedaan met die tafel en hij is ook nog eens superleuk, net als de stoeltjes :)
  vind t stiekem wel jammer dat je de stoeltjes gaat verven ;P

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya