dinsdag 22 april 2014

Stappenplan : Ikea kastjes verven met Histor Perfect Finish lak

De laatste week van de Histor verf & advies actie is ingegaan. Heb jij al een persoonlijk advies aangevraagd? Tijdens deze actie van Histor kan je al jouw vragen over je verfproject stellen aan één van de Historstylisten. Ze zitten elke dag klaar tussen 09.00 en 21.00uur om je vragen te beantwoorden via Facetime, Skype of telefoon. Je kan je project direct laten zien aan de stylist via de webcam/camera waarbij je meteen advies krijgt over de kleuren die je kan gebruiken of de verftechnieken.Ik houd van kleur en zeker de combinatie van naturellen met aardetinten waaronder geel. Voor deze actie wilde ik twee kastjes van Ikea een nieuwe look geven, de twee kastjes ga ik op elkaar plaatsen waardoor er zes laden onder elkaar te zien zijn. Om dit extra te benadrukken wil ik graag een kleurverloop laten zien. Tijdens het advies hebben we het kleurenpalet uitgekozen. Na het live gesprek ontving ik de benodigde verf uit de Perfect Finish lijn en een duidelijk stappenplan zodat ik aan de slag kon gaan.

1. Voordat ik begon met verven heb ik het kastje geschuurd
2. Om de kleuren goed uit te laten komen heb ik het kastje in de grondverf gezet, zowel de ombouw als de laden 3. Voordat ik de verflaag aanbracht heb ik eerst het kastje en de laden geschuurd zodat het verf goed pakt en een mooi egaal effect geeft
4. De ombouw van het kastje en de bovenste lade kreeg de kleur Ral 9010


5. Alle laden gaf ik een andere kleur om het kleurverloop goed te laten zien. Ik koos voor de kleuren uit de Histor Perfect Finish lijn :  Ivoor (6553), Apart S ( 1005-Y ), Pudding ( S 101-Y), Spiritueel (1219-Y05R), Vriendschap ( S1030 Y ). 


6. Voor de rand aan de voorkant van het kastje hadden we de kleur Ram (1462-G98Y) bedacht maar tijdens het verfproces leek het mij toch mooier om de ombouw in één kleur te houden voor een rustig beeld. 

7. Het verf heeft wel even de tijd nodig om te drogen maar na 24uur kon ik de tweede laag aanbrengen om de kleuren goed uit te laten komen. 

Benieuwd naar het resultaat? In de loop van de week deel ik de foto's met jullie! Wil jij ook aan de slag met een leuk verfproject? Plan dan gauw een afspraak in via Histor voor een gratis verfadvies en je ontvangt een verfcheque ter waarde van €5,- cadeau.

Deze blogpost is gesponsord.

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home
2 opmerkingen:

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya