maandag 14 mei 2012

Collection Lightness in Lines by Studio WM

Gefotografeerd in Zone Lambrate tijdens de Designweek Milaan 2012 (Photo : Binti Home)

Vorig jaar maakte ik al kennis met Wendy van Studio WM bij Friday next in Amsterdam. Ik was meteen al onder de indruk van de Dining chair, een prachtig verfijnd ontwerp verkrijgbaar in een mooi kleurenpallet. De lampen had ik al gezien tijdens de Dutch design week en de link was dan ook snel gelegd dat deze stoel van dezelfde studio afkomstig was. Tijdens de design week in Milaan vorige maand stonden ze in Zone Lambrate met hun producten. Studio WM is in 2009 begonnen nadat ze afgestudeerd waren aan de Design Academy in Eindhoven. Geïnspireerd door flora en fauna concentreren ze zich om elk detail van het product tot leven te brengen in het ontwerp waarbij functionaliteit in een esthetische vorm centraal staat. Ik verwacht dat we nog veel meer gaan horen van dit ontwerpduo.

It was my pleasure to meet Wendy from Studio WM last year at Friday next in Amsterdam. I became immediately impressed with the Dining chair, a beautiful refined design which comes in a beautiful color palette. The lights i've already seen during the Dutch Design Week and quickly i made the link that this chair came from the same studio. During the design week in Milan last month they also presented their products in Zone Lambrate. Studio WM began in 2009 after they had been graduated from the Design Academy in Eindhoven. Inspired by Flora and Fauna they concentrate to bring life to every detail of the product where functionality in an aesthetic form will be central. I expect we will hear much more of this design duo.

Porcelain Lamp is gemaakt van porselein en verkrijgbaar in de kleuren Anthracite, Light grey, Pink, Light green, Mint


 De Dining chair is gemaakt van een frame van Powercoated steel en het zitkussen van Merino wol. Het fijne aan deze stoel is dat ze in vele kleuren verkrijgbaar zijn én zowel binnen als buiten te gebruiken!


 De Easy Chair is de lounge uitvoering van de Dining Chair met ook hier het gebruik van powercoated steel en merino wol. Een relaxte stoel voor bij de zithoek, leeshoek of heerlijk in de serre/tuin!

 Toch wel mijn favoriet, de Gradient lamp. De lamp is gemaakt van borosilicate glass en porselein. De lamp is verkrijgbaar in drie versies van de kleur grapefruit roze en geel.


Beelden via Studio WM 
( Foto's van Floor Knaapen, Freckle en Paul Schipper )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya