donderdag 6 november 2014

Kranthout, planten en koper bij Ontwerplabel Vij5

Na een vol inspiratieweekend op Dutch Design Week in Eindhoven kwamen we als allerlaatste bij Ontwerplabel Vij5 terecht. De collectie stond mooi gepresenteerd in de studio met ontzettend veel groen, verzorgd door De Klerk. Ik heb tijdens deze Dutch Design week ontzettend veel groen gezien, dat maakt een ruimte of presentatie zo sfeervol! 


Ontwerplabel vij5 Framed

Ik kende de serie Framed (coloured NewspaperWood) al langer maar deze keer kwam ik erachter dat voor elke 'kleur' meubel een ander type krant werd gebruikt. Zo blijkt dat elke krant weer een eigen kleur heeft als hier kranthout van gemaakt wordt. Zo heeft Ontwerplabel vij5 kranten uit de hele wereld gehaald om de juiste kleur te krijgen passend bij de ontwerpen. De groene kast hierboven is gemaakt van de Arabische krant Asharq Al-Awsat in combinatie met RAL6021 pale-green. Een leuk detail is de Arabische 'tekst' die verschijnt in het hoekje. Ik heb mijn dierbare vriendin uit Egypte gevraagd of er iets staat maar 'helaas' zijn het een paar losse letters, maar alsnog een mooi detail! 
Financial Times furniture 

Deze zalm/rood variant is gemaakt van kranthout van de Financial Times in combinatie met RAL3022 salmon-red. Ik vind het zo bijzonder dat elke krant een eigen kleur heeft en dat Ontwerplabel Vij5 dit inspirerende onderzoek heeft gedaan en een selectie aan kranten heeft gevonden om toe te passen in de ontwerpen. De overige kranten zijn : Eindhovens Dagblad, La Gazetta della Sport en Italia Oggi. Die koperen lamp, ontworpen door David Derksen in samenwerking met Vij5 vind ik ook echt prachtig. Het product Coatrack per meter heb ik pas toegepast in de inrichting van een kantoor in Amsterdam. Binnenkort daarvan uiteraard beeldmateriaal!

 

Fotografie : Souraya Hassan, Binti Home


4 opmerkingen:

  1. Wat prachtig deze meubels van verschillende kranten! Die zalmrode kleur doet me ook 'n beetje aan kranten denken. Van die extra goedkope krant uitgaves worden wel 'ns op zo'n kleur papier gedrukt. Ook supermooi gestyled met zoveel groen. En goed gezien dat detail van die 5 trouwens ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je leuke reactie Judith! Toen ik het verhaal achter de kranten en kastjes hoorde was ik helemaal onder de indruk van dit mooie ontwerp! :)

      Verwijderen

Thank you for reading my blog, I would like to read your comment. With Love, Souraya